NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » CHEMIA W ŻYWNOŚCI I PRZEDMIOTACH GOSPODARSTWA DOMOWEGO WYWOŁUJE WIELE CHORÓB

Przejdz do dołu stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

Chemia w żywności i przedmiotach gospodarstwa domowego wywołuje wiele chorób

  
MareczekX5
21.02.2013 21:09:05
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)

Grupa: Administrator 

Posty: 7596 #1202762
Od: 2012-7-24
Za: http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/chemia-w-zywnosci-przedmiotach-gospodarstwa-domowego-wywoluje-wiele-chorob

Obrazek

Jak można przeczytać w najnowszym raporcie Światowej Organizacji Zdrowia(WHO), substancje chemiczne zawarte w stosowanych w codziennym życiu przedmiotach, oraz chemia obecna w żywności, może prowadzić do ciężkich chorób takich jak rak piersi, astma, niepłodność a także może wywoływać wady wrodzone płodów.

WHO w swoim raporcie wskazuje, że w celu ochrony zdrowia przyszłych pokoleń konieczne może być wyłączenie ze stosowania chemikaliów. Według danych przedstawionych w raporcie, takie substancje jak ftalany, mogą być niebezpieczne dla układu rozrodczego kobiety, a także wiązać się ze zwiększoną częstością występowania chorób u dzieci, szczególnie białaczki, donosi publikacja.



Podejrzany jest też bisfenol A zawarty w wielu plastikowych przedmiotach codziennego użytku. Gdy sztucznie syntetyzowane składniki znajdują się w naszych organizmach zakłócają układ hormonalny. W przypadku raka prostaty, istnieją "mocne dowody ", które potwierdzają obecność choroby dzięki pestycydom stosowanych w rolnictwie. Również znane problemy w postaci otyłości u niemowląt i dzieci czy rak piersi u kobiet następują w wyniku narażenia na działanie tych substancji w czasie ciąży.



WHO stara się nie twierdzić, że te chemikalia są przyczyną najczęściej dzisiaj występujących chorób, ale zwraca uwagę, że dane w wielu przypadkach to pokazują. Wpływ tych substancji na organizm może prowadzić do otyłości, bezpłodności, trudności z pamięcią podczas uczenia. Oprócz tego prowadzą one do cukrzycy lub chorób układu krążenia, jak również wielu innych zespołów chorobowych, stwierdzono w raporcie WHO.



To zaiste zastanawiające, że z naszych podatków opłacane są instytucje państwowe rzekomo powołane po to, aby chronić nas od bycia zatrutym przez niebezpieczne produkty a jednocześnie rynek żywnościowy i związany z opakowaniami żywności, pełen jest trucizn prowadzących prosto do trumny. Pojawia się pytanie, po co jest SANEPID skoro dopuszcza do obiegu tak wiele trucizn? A może tak właśnie ma być a trucie żywności rozmaitymi chemikaliami to obliczona na dłuższy horyzont czasowy celowa eksterminacja części populacji na Ziemi.




Źródło:
http://globalscience.ru/article/read/21765/

_________________
http://www.youtube.com/user/MareczekX5?feature=mhee



http://praca-za-prace.iq24.pl/default.asp
  
Onkilon
02.03.2015 11:12:19
Grupa: Użytkownik

Posty: 1 #2057025
Od: 2014-8-12
Dopóki zniewolona część nie obudzi się z lunatycznego snu i nie przyjmie za główny wyznacznik, że talmudyści byli i są największym wrogiem, największym zagrożeniem, bo to właśnie władza doktrynalna tych ostatnich (prawo talmudyczne) legalizuje eksterminację. Trucizny w żywności, prześladowania i pozbawianie dorobku rodzin to strategia działania, a jeśli ktoś tego nie dostrzega - znaczy jest ślepcem, rabem lub pożytecznym idiotą, jak określają "nieswoich" przydatnych sami talmudyczni...

Przejdz do góry stronyStrona: 1 / 1    strony: [1]

  << Pierwsza      < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » CHEMIA W ŻYWNOŚCI I PRZEDMIOTACH GOSPODARSTWA DOMOWEGO WYWOŁUJE WIELE CHORÓB

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny