Trucizna na talerzu – przeczytaj, aby zrozumieć!

Specjaliści z Inspekcji Handlowej w Gdańsku dokonali ponurego odkrycia – wielu producentów mięsa mielonego oszukuje nas, jak tylko się da. Skład podany na opakowaniu to jedno, a zawartość to drugie. Przykład? W przetworach, w których miało być 10 procent mięsa cielęcego, było go ledwie procen
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,13311447,wiadomosc.html

50 procent mięsa w mięsie. “Bo klienci tak chcą”
Rośliny w maśle, kurczak udający wieprzowinę, kości i szczecina w konserwach. O tym, co znajduje się w żywności krążą legendy. Zgadnij, co kupujesz w sklepie!

Najwięcej obaw budzi mięso. Prawdopodobnie dlatego, że to właśnie jego dotyczą najgłośniejsze przypadki nadużyć, ujawniane przez państwowe inspekcje i media. Kilka lat temu wszyscy byli w szoku, kiedy telewizja TVN ujawniła, że w większości zakładów mięsnych w Polsce nagminnie nastrzykuje się szynki roztworem solanki, i niekiedy zawartość szynki w szynce to tylko 14 procent.
http://www.iwoman.pl/zdrowie/diety/50;procent;miesa;w;miesie;bo;klienci;tak;chca,87,0,967255.html#utm_source=money.pl&utm_medium=referral&utm_term=box&utm_campaign=kontekst_money_home


  PRZEJDŹ NA FORUM