Michael.J.Fox Koniec Kariery przez Aspartam? |
Michael.J.Fox Koniec Kariery przez Aspartam? Znany z chłopięcej urody, aktor Michael J.Fox zakończył swoją karierę aktorską przez chorobę Parkinsona. Czy Powodem był Aspartam? Fani Kanadyjskiego aktora Michaela J.Foxa na pewno byli zmartwieni wiadomością o tym, że odtwórca jednej z głównych ról filmu „Powrót do przyszłości” zachorował na Parkinsona. Jednak za chorobą genialnego aktora możliwe, że stoi coś więcej, możliwe, że powodem jego zachorowania jak i wielu, wielu innych ludzi na całym świecie (przynajmniej w krajach gdzie dopuszcza się sprzedaż produktów z tym składnikiem) jest trucizna, która jest sztucznym słodzikiem używanym w wielu produktach a która spowodowała według niektórych u aktora chorobę Parkinsona, powodem możliwe że było picie przez aktora dużo dietetycznej Coca-Coli. Aspartam to słodki związek chemiczny, występujący w wielu produktach spożywczych i aptekach są to min dietetyczna Coca-Cola, słodziki do kawy, niskokaloryczne jogurty, keczupy, batoniki, syropy na kaszel, tabletki od bólu gardła itp. Czym rzeczywiście jest aspartam a co od lat się ukrywa i dopuszcza się go do włączania produkcji żywności jest wiadomość o jego toksyczności. Aspartam jest śmiertelną trucizną a właściwie trzema truciznami w jednej. Jego skład to kwas asparginowy, fenyloalanina i metanol. Wszystkie są neurotoksynami i atakują mózg. Niszczą komórki mózgowe oraz wywołują nowotwory piersi, ślepotę i ataki serca. O tym, że to trucizna wiedziano jeszcze przed wprowadzeniem tego środka na rynek. Od wielu lat w Internecie oraz wielu niezależnych mediach trwa kampania, ludzie ją prowadzący namawiają do nie spożywania produktów, na których widnieje oznaczenie świadczące o zawartości aspartamu. Należy się wystrzegać produktów z zawartością tej trucizny a co jest oznaczone E951 albo słowem fenyloalanina. Niestety pomimo zagrożenia nie widać walki z tym zagrożeniem, a naszą jedyną reakcją może być no cóż, ostrożność konsumpcyjna. Na podstawie przeczytanego artykuły w Nieznany Świat 5/2011. [b]Ze wszystkich dostępnych na rynku, Aspartam jest najbardziej niebezpieczną substancją dodawaną do żywności. Aspartam jest nazwą techniczną nazw handlowych: NutraSweet, Equal, Spoonful, and Equal-Measure. Na produktach spożywczych oznaczany jest kodem E951. Aspartam został odkryty przez przypadek w 1965, kiedy James Schlatter, chemik firmy G. D. Searle Company testował lek przeciw wrzodom żołądka. Aspartam został dopuszczony do stosowania w suchych produktach spożywczych w 1981 i w napojach gazowanych w 1983 roku. W materiale ukazane są wywiady z lekarzami, prawnikami, ludźmi z problemami zdrowotnymi związanymi z aspartamem oraz adwokatami. Długoterminowe użycie tej substancji może stworzyć tykającą w organizmie bombę czasową, w ogromnym zakresie chorób neurologicznych, wliczając w to raka mózgu, chorobą Lou Gehriga (stwardnienie zanikowe boczne), chorobę Gravesa-Basedowa, zespół przewlekłego zmęczenia, stwardnienie rozsiane oraz epilepsję. Jeszcze gorszą trucizną od aspartamu jest inny rakotwórczy słodzik: acesulfam K, na produktach spożywczych oznaczany kodem E950. Według nieoficjalnych badań, acesulfam K zwiększa aż czterokrotnie ryzyko zachorowania na stwardnienie rozsiane, niż aspartam. http://www.e951.pl/ [/b] |