Fast-food niszczy wątrobę podobnie jak hepatitis (zapalenie wątroby)
Źródło: http://3rm.info/33186-fast-fud-razrushaet-pechen-podobno-gepatitu.html
Za: http://stopsyjonizmowi.wordpress.com/2013/02/23/fast-food-niszczy-watrobe-podobnie-jak-hepatitis-zapalenie-watroby/



Wystarczy jeden miesiąc odżywiania się jedzeniem fast-food ażeby wyrządzić wątrobie szkody w takim samym stopniu jak czyni to hepatitis (zapalenie wątroby). Takie są wnioski twórców jednego z amerykańskich programów telewizyjnych. Celem kolejnego programu o nazwie “Docs” (Lekarze) były poszukiwania nowych dowodów na szkodliwość pożywienia typu fast-food. Żyjąc na takiej diecie jedynie przez miesiąc, można uszkodzić pracę wątroby. Najbardziej niebezpiecznym elementem takiej diety są frytki ziemniaczane z powodu zawartości w nich szeregu uzupełniających składników.

“Wiemy, że ziemniaki smaży się na tłuszczu i dodaje się dużo soli”- mówi jeden z bohaterów programu, doktor Drew Ordon. “Jednakże mało kto wie, że do tychże ziemniaków dodaje się jeszcze cukier. W jakim celu? Właśnie przy jego pomocy kawałeczki ziemniaków uzyskują złocistą, apetyczną i chrupiącą skórkę. Trzeba zauważyć, że smażona cebula i smażony kurczak także są znoszone bardzo źle przez wątrobę. Nieograniczona ilość tłuszczów, zwłaszcza nasyconych, ułatwia rozwój tłuszczowej dystrofii narządu”.

Zmiany w enzymach wątrobowych, według tego specjalisty, pod działaniem regularnego spożywania fast-food, są porównywalne do tych zmian, wywołanych przez hepatitis. Choroba ta doprowadza, z czasem, do całkowitego zniszczenia wątroby. Dzisiaj tylko w USA działa 160 tysięcy restauracji fast-food obsługujących 50 milionów gości czyli co 6 Amerykanina. O szkodliwości fast-food, jak podkreślił doktor Ordon, Amerykanie i obywatele innych krajów mają świadomość. Ale przyzwyczajają się do tego jedzenia od dziecka. Współcześni producenci, nie oszczędzając na tłuszczu i cukrze, tworzą smak, który jest atrakcyjny dla dzieci i z którego później nie są one w stanie zrezygnować.


  PRZEJDŹ NA FORUM