| Strona: 1 / 1 strony: [1] |
Kapsaicyna - naturalny lek na raka - koncernom nie opłaca się inwestować | |
| | MareczekX5 | 29.09.2012 13:24:28 |
Grupa: Administrator
Posty: 7596 #1019221 Od: 2012-7-24
|
".. Kapsaicyna, pikantny składnik papryki, niszczy komórki nowotworowe, działając na ich mitochondria - informuje pismo "Biochemical and Biophysical Research Communications" .."
Cytat: ".. Jak wykazali naukowcy z Nottingham University, kapsaicyna pobudza komórki nowotworowe do samozniszczenia (apoptozy), atakując ich mitochondria, które odpowiadają za wytwarzanie energii. Także inne spokrewnione z kapsaicyną związki - tak zwane wanilloidy - potrafią specyficznie wiązać się z komórkami nowotworowymi, nie uszkadzając zdrowych. Zdaniem autorów badań odmienność mitochondriów to "pięta Achillesowa" wszystkich nowotworów, a więc lek, który działałby tylko na nie, mógłby być skuteczny i uniwersalny w terapii wszystkich nowotworów. Ponieważ powszechne spożycie papryki wykazało względną nieszkodliwość kapsaicyny, badania kliniczne nad jej zastosowaniem w leczeniu nie powinny być kosztowne ani długotrwałe, ale z powodu niemożności opatentowania składników i taniości samego leku – nie będzie możliwa jego produkcja. .."
Czytaj więcej: Pomóz sobie sam - Kapsaicyna
Cytat: "... Kapsaicyna nie atakuje zdrowych, normalnych komórek. Informacja była prawdziwie rewolucyjna, ale ja nie mogłem czekać, bo od odkrycia do produkcji leku mogły minąć całe lata, a być może lek nigdy nie zostałby wyprodukowany, bo koncerny farmaceutyczne nie są za bardzo zainteresowane wyprodukowaniem specyfiku całkowicie leczącego organizm. Skąd czerpaliby zyski, gdyby wyleczyli ludzi z najgroźniejszej choroby. Postanowiłem wyprodukować lek sposobem domowym, dawkując go żonie. Wyniki przeszły najśmielsze oczekiwania ..."
Czytaj więcej: lek na raka? – kapsaicyna
Co ciekawe, na forach znalazłem, że działa pozytywnie na układ pokarmowy. Jedna z osób chorych na cukrzyce napisała, że prawdopodobnie sytmuluje trzóstkę. Wątki poruszają nawet odchudzanie.
Jedno jest pewne. Nie zaszkodzi a dobrze podobno robi na organizm.
Przede wszystkim: ludzie szukają lekarstwa na raka jako takiego cudownego eliksiru, zastrzyku, środka. Jednak należy wziąć pod uwagę, że sprawa tej potwornej choroby, na którą zapada coraz więcej osób, to sprawa codziennego dbania o organizm.
Nie da się znaleźć cudownego środka, jeśli codziennie nie dostarczasz do organizmu odpowiedniej ilości prawdziwych witamin (z warzyw i owoców). Chemiczne witaminy nie są tożsame z naturalnymi. Poza witaminami, organizm ludzki potrzebuje wszelakich związków do prawdiłowego funkcjonowania. Tych związków dostarczamy mu coraz mniej. To co kupujemy w sklepach w większości jest przetworzone.
Skąd zatem organizm ma czerpać prawdziwe i naturalne składniki potrzebne mu do życiu? Nie ma cudownej terapii. Jest sposób życia i uzupełnianie zwiazków, któych nasz organizm się domaga.
W linkach do całych postów znajdziecie opisy jak przyrządzić odpowiednio papryczki. Jest tam jakiś kontakt. Zachęcam do szperania w necie. Temat jest poruszany na różnych forach.
Najważniejsze to nie jeść, nie hodować, nie kupować GMO, bo ta technologia powoduje raka
Źródło obrazka głównego: http://www.omni.to/ Źródło obrazka małego: wikipedia.org
Autor: Maciej Ka
Źródło: Nowy Ekran _________________ http://www.youtube.com/user/MareczekX5?feature=mhee
http://praca-za-prace.iq24.pl/default.asp | | | MareczekX5 | 29.09.2012 13:25:09 |
Grupa: Administrator
Posty: 7596 #1019223 Od: 2012-7-24
| lek na raka? – kapsaicyna
Dokładniej o tej substancji przeczytasz w wikiopedii – kapsaicyna i na forum onkologicznym “prosalute”
Polecam szczególnie forum – nowe wątki i modyfikacje przepisu a co najważniejsze dobre wiadomości o skuteczności potwierdzone przez pacjentów. Ostatnio pojawiły się też złe wiadomości. Ech… co tu robić…
Jednocześnie przypominam, że absolutnie nie należy odstawiać tradycyjnego leczenia.
Właście przeczytałam, że kapsaicyna ma także właściwości odchudzające. Można o tym przeczytać w artykule kapsaicyna – co to jest i dlaczego skutecznie odchudza?
Informację o kapsaicynie po raz pierwszy poznałam dzięki Joli, która jest niesamowita. Mam nadzieję, że poznasz Jolę i jej historię i przyłączysz się do misji walki z tą potworną chorobą. “Rak, my się nie poddamy!!!”
Metoda przygotowania kapsaicyny domowymi metodami od pacjenta:
“Szanowna Pani
Proszę się nie martwić o swoje życie, zwalczy Pan nowotwór, stosując
podaną metodę praktycznie sprawdzoną na mojej żonie. Od chwili, gdy
stwierdzono u niej nadzwyczaj złośliwego guza mózgu bałem się każdego
dnia. Lekarze i w ogóle medycyna jest bezsilna wobec tego nowotworu, a
właściwie była bezsilna. Nie jestem przesadnie religijny, ale modląc
się do Jezusa, w kruchcie kolegiaty w moim mieście, poprosiłem go o
takie pokierowanie moim postępowaniem, bym nie błądził. Powtarzam, nie
prosiłem GO o uzrdowienie mojej żony, lecz o to by skierował mnie na
ścieżkę prowadzącą do uzdrowienia mojej żony. Wierzę, że to ON tę
myśl mi podsunął. Po powrocie do domu rozpocząłem poszukiwania w
internecie, zresztą robiłem to przedtem setki razy, ale tego dnia
znalazłem prawie natychmiast informację o tym, że kilkanaście miesięcy
temu uczeni z uniwersytetu w Nottingham (Anglia) przeprowadzili badania
nad
kapsaicyną podawaną wewnętrznie. Dotychczas stosowano ją zewnętrznie
jako plastry przeciwbólowe w reumatyzmie i artretyzmie. Podając
kapsaicynę wewnętrznie zwierzętom doświadczalnym zauważyli, że chore
na nowotwory – zdrowiały. Otóż okazało się, że kapsaicyna, dostawszy
się do organizmu poszukuje komórek rakowych i znalazłszy je, zabija
mitochondria, które są odpowiedzialne za podział i rozrost komórek.
Pisząc obrazowo to tak, jak gdyby kobiecie wyoperować macicę, albo
mężczyźnie wyciąć jądra. Kapsaicyna nie atakuje zdrowych, normalnych
komórek. Informacja była prawdziwie rewolucyjna, ale ja nie mogłem
czekać, bo od odkrycia do produkcji leku mogły minąć całe lata, a być
może lek nigdy nie zostałby wyprodukowany, bo koncerny farmaceutyczne nie
są za bardzo zainteresowane wyprodukowaniem specyfiku całkowicie
leczącego organizm. Skąd czerpaliby zyski, gdyby wyleczyli ludzi z
najgroźniejszej choroby. Postanowiłem wyprodukować lek sposobem domowym,
dawkując go żonie. Wyniki przeszły najśmielsze oczekiwania. Po czterech
miesiącach, przeprowadziliśmy w klinice rutynowe sprawdzenie stanu
choroby. Ku ogromnemu zaskoczeniu prowadzącego żonę profesora okazało
się, że nie ma w jej organiźmie ani jednej aktywnej komórki
nowotworowej. Miesiąc temu w dzienniku telewizyjnym usłyszałem
informację, że Amerykanie wyprodukowali lek o nazwie kapsaicyna. Pokazano
fiolkę i kapsułki oraz poinformowano o cenie. Fiolka ze 100 kapsułkami
kosztuje 20 tysięcy dolarów, ale ni można jej nabyć w aptekach,
ponieważ leczenie odbywa się w klinice, a więc dodatkowe 20 tysięcy.
Bardzo ucieszyła mnie ta informacja, ponieważ potwierdziła słuszność
obranej przeze mnie drogi. To tyle wstępu, teraz trochę informacji o
kapsaicynie. Kapsaicyna znajduje się wyłącznie w ostrych paprykach. To
ona nadaje im ostrość. Im ostrzejsza, tym więcej kapsaicyny.
Najostrzejszą jest ,,chabanero”, ale w Polce niedostępna. Ja użyłem
papryki ,,chili”. Związek wytrąca się z papryk, zalewając jakimś
szlachetnym olejem i odstawiając do zmacerowania w ciemnym i chłodnym
miejscu (najlepiej w lodówce) na 7 do 10 dni, codziennie kilka razy
wstrząsając zawartość słoika. Po tym czasie zlać płyn do butelki i
spożywać. Papryczek nie wyrzucać. Można je wykorzystać, dodając do
surówek, co znakomicie poprawia ich smak. Nie należy się obawiać
ujemnego wpływu ostrości papryki na przewód pokarmowy. Mitem jest
opinia, że ostrość szkodzi. Wprost przeciwnie, kapsaicyna doskonale
reguluje cały układ wewnętrzny, a dla osób otyłych wręcz cudowny, bo
rzy okazji nie pozwala się rozwijać tłuszczom, więc na stałe przywraca
normalne proporcje sylwetki. Przepis. Wziąć 1,5 kilograma ostrej papryki,
obmyć i pokroić (koniecznie w rękawiczkach, a potem kilkakrotnie umyć
ręce. Nie dotknąć oka lub miejsc intymnych) na możliwie najdrobniejsze
cząstki, razem z gniazdami nasiennymi, bo połowa kapsaicyny znajduje się
właśnie w nich. Zalać w słoiku 1,5 litrem oleju szlachetnego, najlepiej
z pestek winogron lub lnianego. Odstawić w chłodne i zaciemnione
(lodówka) miejsce na 7 do 10 dni, codziennie kilkakrotnie wstrząsając.
Zlać płyn do butelki, używać 5 razy dziennie, przed każdym posiłkiem,
po 1 łyżeczce do herbaty. Popijać wyłącznie mlekiem dla złagodzenia
ostrości. Tylko mleko ma właściwości łagodzące. Można zjeść małą
kromeczkę chleba 4×4 centymetry grubo posmarowaną masłem. Spożywanie
kapsaicyny nie daje żadnych skutków ubocznych ponieważ składniki są
naturalnymi produktami spożywczymi. Życzę szybkiego wyzdrowienia. Ps.
Kapsaicyna niszczy każdy rodzaj nowotworu, bez względu na to, jaką
część ciała zaatakował. Przepis podaję bezpłatnie, ponieważ tak
przysiągłem swojemu Jezusowi. Moją satysfakcją i radością jest
niesienie pomocy innym. Proszę do mnie napisać po wyleczeniu. Serdecznie
pozdrawiam”
Przepis dla tych co robią z papryki suszonej
“150 gramów suszonej chili o nazwie “birds eye” lub “habanero” zalać 1/2 litra olejem lnianym tłoczonym na zimno i odstawić w ciemnej butelce do lodówki na 2 tygodnie, codziennie kilka razy wstrząsając. Po tym czasie spożywać 5 razy dziennie po 1 łyżeczce.
Mikstura jest niezwykle ostra dlatego należy natychmiast popijać mlekiem, bo wyłącznie mleko, a nie żaden inny napój, łagodzi ostrość. Papryczki można kupić na portalu http://www.ostrakuchnia.pl Przed zalaniem olejem papryczki należy rozkruszyć, ponieważ 50 procent kapsaicyny znajduje się na otoczkach nasion. Olej też można kupić w internecie. Musi być tłoczony na zimno., nierektyfikowany, a więc nieoczyszczony.”
Może to naiwne, ale bardzo wierzę w tą “substancję” mam nadzieję, że będzie nawet skuteczniejsza (zapobieganie, powstrzymywanie rozwoju i zanikanie raka) niż “Olej Lorenza“
Zrobiłam już dwa słoiczki i mam składniki jeszcze na dwa kolejne. Chcę mieć zawsze w lodówce jeden aby każdy kto będzie chciał spróbować mógł się do mnie zgłosić i zacząć kurację od razu… pomogę też zdobyć składniki jeśli ktoś z jakiegoś powodu miałby z tym problem… liczy się każda chwila…
źródło: http://drogadosukcesu.wordpress.com/2008/09/19/lek-na-raka-kapsaicyna/ _________________ http://www.youtube.com/user/MareczekX5?feature=mhee
http://praca-za-prace.iq24.pl/default.asp | | | MareczekX5 | 29.09.2012 13:25:42 |
Grupa: Administrator
Posty: 7596 #1019225 Od: 2012-7-24
| Kapsaicyna
Kapsaicyna, pikantny składnik papryki, niszczy komórki nowotworowe, działając na ich mitochondria - informuje pismo "Biochemical and Biophysical Research Communications". Jak wykazali naukowcy z Nottingham University, kapsaicyna pobudza komórki nowotworowe do samozniszczenia (apoptozy), atakując ich mitochondria, które odpowiadają za wytwarzanie energii. Także inne spokrewnione z kapsaicyną związki - tak zwane wanilloidy - potrafią specyficznie wiązać się z komórkami nowotworowymi, nie uszkadzając zdrowych. Zdaniem autorów badań odmienność mitochondriów to "pięta Achillesowa" wszystkich nowotworów, a więc lek, który działałby tylko na nie, mógłby być skuteczny i uniwersalny w terapii wszystkich nowotworów. Ponieważ powszechne spożycie papryki wykazało względną nieszkodliwość kapsaicyny, badania kliniczne nad jej zastosowaniem w leczeniu nie powinny być kosztowne ani długotrwałe, ale z powodu niemożności opatentowania składników i taniości samego leku – nie będzie możliwa jego produkcja. Kapsaicyna rozpuszcza się tylko w oleju i w alkoholu. Ludzie zdrowi na początku przyjmowania silnej papryki muszą przez kilka miesięcy stopniować dawki – ale ludzie chorzy na raka nie mają czasu - dlatego należy zaczynać od jednej łyżeczki dziennie i zwiększać każdego dnia o 1 aż do 5. Przepis otrzymałam od samego źródła czyli od Pana Jana Fabisiaka z Łasku, którego żona żyje po kapsaicynie i guz w głowie z 6,5 przestał istnieć – a z tym glejakiem nie miała szans – była już rośliną. Po 4 miesiącach guz miał 11mm, po kolejnych 6 miesiącach – 9mm. Obecnie jest w pełni zdrowa. Ważne – ludzie, którzy w ciężkim – ale nie w terminalnym stanie raka stosują kapsaicynę – żyją bez raka – pan Fabisiak ma już udokumentowanych dużo takich przypadków!!!! Rak żołądka, rak macicy z przerzutem do płuc itp Ten lek z kapsaicyny jest już wdrażany w Stanach, ale nim dotrze do powszechnego stosowania – można go wykonać samemu w domu. Nie ma na co czekać – ten prosty preparat może kogoś uratować. Oto proporcje dla chorych na raka : 30 dkg papryczek suszonych "Birds eye" (2 torebki) pokruszyć i zalać 1 litrem oleju lnianego. Pełna ekstrakcja kapsaicyny do oleju po 14 dniach – często potrząsać słoikiem. Potem zlać do ciemnej butelki. Przechowywać w lodówce. Kapsaicyna jak każdy lek może mieć skutki uboczne np. luźne stolce, zmniejszenie ciśnienia. Działa jak chemia i chorzy też tak się po niej mogą czuć – jak przy chemii. Sam rozpad raka jest już toksyczny. Kroić paprykę w rękawiczkach i uważać na oczy!!! Zdrowi przyjmują tylko 1- 2 małe łyżeczki dziennie przed jedzeniem. Gdy zastosujemy świeżą chili to w proporcji 1 kg na 1 litr i maceruje się przez 10 dni w lodówce, następnie zlewa i stosuje jak wyżej. Świeża papryka fermentuje wiec należy pilnować i zlać w 10 dniu. Świeże chili z ektraktu - nadaje się doskonale do kanapek – ten ekstrakt ma małe ilości kapsaicyny wiec nie działa silnie leczniczo. Podczas przyjmowania kapsaicyny – koniecznie trzeba brać ostropest plamisty na wątrobę – albo cardumax z Finclubu, albo świeży sok wyciskany z ostu wiosną. Ostropest działa również na raka i wzmacnia wątrobę. Chili suszone Birds Eye Natco (150g) – Rozdrabnianie suszonej chili delikatne ręczne – ciąć nożyczkami. Uwaga na ręce, oczy, usta - oddychanie pyłem z papryki – dusi i wywołuje ataki kaszlu – może spowodować niebezpieczne skurcze oskrzeli. Kraj pochodzenia Malawi Skala (1-10): 10 Skala Scoville'a 100.000-225.000. Pić 5 x dziennie po 5ml - po łyżeczce od herbaty przed jedzeniem – gdy pali – przegryźć chlebem z masłem, lub popić łykiem mleka. Mleko niweluje uczucie palenia. Z czasem można się przyzwyczaić.
Oto proporcje: 30 dkg papryczek suszonych "Birds eye" (2 torebki) zalać 1 litrem oleju lnianego. Pełna ekstrakcja kapsaicyny do oleju po 14 dniach. Potem zlać do ciemnej butelki. Przechowywać w lodówce. Papryczek można nie wurzucać. Stosować do surówek, sałatek.
Chili suszone Birds Eye Natco (150g) bo to ma 250 tysięcy jednostek kapsaicyny - ta zwykla najostrzejsza chili węgierska czy hiszpańska ma najwyzej 5000 jednostek - to różnica w ostrości i mocy. Można dać mocniejszą habanero - ta papryka jest na "Ostrej kuchni" - ma 350 tys jednostek - ale zacząc od tej zalecanej i później w drugiej turze habanero.
źródło: http://wchorobie.blogspot.com/2012/02/kapsaicyna.html _________________ http://www.youtube.com/user/MareczekX5?feature=mhee
http://praca-za-prace.iq24.pl/default.asp | | | hidi79 | 17.09.2014 15:33:51 | Grupa: Użytkownik
Posty: 4 #1943809 Od: 2014-9-17
| https://www.youtube.com/watch?v=5G7e7OzCv8A | | | hidi79 | 17.09.2014 15:34:32 | Grupa: Użytkownik
Posty: 4 #1943811 Od: 2014-9-17
| https://www.youtube.com/watch?v=5G7e7OzCv8A | | | Electra | 22.12.2024 03:12:32 |
|
|
| Strona: 1 / 1 strony: [1] |
<< Pierwsza | < Poprzednia | Następna > | Ostatnia >> |
Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!! |
|